Bizart: Kinesisk turist mistede sin pung og endte 12 dage på asylcenter

  Han ville egentlig bare melde sin pung stjålet.

  Men en kinesisk turist endte med at blive fanget i Tysklands asylsystem og blev placeret på et center sammen med flygtninge i knap to uger.

  Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

  Den velklædte mand på 31 år taler kun mandarin, og det endte med at give hans rejse i Europa et nyt tvist.

  - Han var fanget 12 dage i vores bureaukratiske jungle, fordi vi ikke kunne kommunikere. Tyskland er desværre et ekstremt bureaukratisk land, siger Christoph Schlütermann, der leder det Røde Kors-flygtningecenter, hvor den kinesiske mand havnede.

  Efter at manden fik stjålet sin pung omkring Stuttgart, endte han på rådhuset - som han troede var politistationen - hvor han blev sat til at udfylde en ansøgning om asyl.

  Han blev efterfølgende fragtet 360 kilometer nordpå til et asylcenter i Dülmen. Her fik han mad og lommepenge i lighed med andre asylansøgere.

  På centret gav han velvilligt fingeraftryk og stillede op til lægetjek, men de ansatte lagde ekstra mærke til ham, blandt andet fordi han gik ganske pænt klædt.

  - Men han opførte sig også anderledes end andre flygtninge. Han blev ved med at forsøge at tale med folk for at fortælle sin historie, men ingen kunne forstå ham. Han spurgte hele tiden efter sit pas, hvilket er det modsatte af, hvad de fleste flygtninge gør, siger Christoph Schlütermann.

  Røde Kors-ansatte forsøgte på diverse måder at komme til at forstå mandens kinesiske. Med hjælp fra en oversættelses-applikation blev asylcentrets mistanke bekræftet.

  Der kom sætninger som: "Jeg vil til udlandet for at gå". Italien og Frankrig dukkede op som planlagte destinationer i oversættelsen.

  I et sidste desperat forsøg tog de manden med til en lokal kinesisk restaurant i håbet om, at de ansatte på stedet kunne hjælpe. Og det kunne de.

  - Det var et ekstraordinært øjeblik for os alle. Han sagde, at Europa ikke var, som han havde ventet, siger Christoph Schlütermann.

  Den 31-årige mand har nu fået annulleret sin asylansøgning og kunne efterfølgende fortsætte sin rundtur i Europa, skriver BBC.

  /ritzau/Reuters