OVERBLIK: Fem bud på onsdagens Roskilde-oplevelser


  Onsdag eftermiddag skydes Roskilde Festival for alvor i gang.

  Mange festivalgæster har allerede været på campingpladsen i flere dage og nydt opvarmningsbandene, men fra onsdag klokken 17 kan de opleve det store musikprogram, når festivalpladsen åbner.

  Her er et udpluk af, hvad der kan opleves på festivalens første dag med musik på de store scener:

  * Morgensang klokken 10 på Gloria.

  Hver morgen på festivalen mødes morgenfriske festivaldeltagere til en omgang fællessang, og onsdag er ingen undtagelse.

  * The Orchestra of Syrian Musicians og Damon Albarn klokken 18 på Orange Scene.

  De fleste år har festivalen ladet et dansk band åbne Orange Scene, men i år er det i stedet The Orchestra of Syrian Musicians, der åbner scenen. Det gør det syriske orkester i selskab med Damon Albarn, der er kendt fra Blur og tegneseriebandet Gorrilaz.

  * Slayer klokken 19.30 på Arena.

  Metal-kongerne Slayer besøger festivalen for femte gang, når de onsdag aften spiller på Arena. Det amerikanske metalband har eksisteret i næsten 35 år og var i 1985 med til at definere metalgenren med deres album Reign in Blood. I 2015 udgav de deres 12. album, Repentless.

  * Red Hot Chili Peppers klokken 22:30 på Orange Scene.

  De californiske rockmusikere skal tage revanche fra en skuffende koncert i 2007, hvor de blev haglet ned af anmelderne, der gav dem nul- og et-stjernede anmeldelser. De har for nylig udgivet albummet “The Getaway” og skal spille på Orange Scene som det sidste band onsdag.

  * Wiz Khalifa klokken 23.30 på Arena.

  Den 28-årige amerikanske rapper gæstede også Roskilde i 2012, og nu er han tilbage. Han har adskillige hits bag sig som blandt andet “Black and Yellow”, “Young, Wild & Free” og sidste års kæmpehit “See You Again”.

  /ritzau/