Baltimore: Vrede demonstranter smadrer politibil


  Overvågningsvideo.

  Politiet i Baltimore har netop offentliggjort en overvågningsvideo som viser vrede demonstranter smadrer en politibil. Demonstranterne gik amok da retten frifandt nogle betjente for den voldsomme anholdelse af en ung sort amerikaner Freddie Gray.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

  Det skriver The Baltimore Sun.

  Freddie Gray fik brækket ryggen under en voldsom anholdelse d. 12. april. Han døde få dage efter på hospitalet. Seks betjente blev sigtet i sagen, hvor en af dem er sigtet for manddrab.

  Den 25-årige mand døde som følge af en skade på rygsøjlen, som han ifølge de retsmedicinske undersøgelser pådrog sig under transporten i en varevogn. Han var ikke spændt fast under transporten, fortæller anklager Marilyn Mosby.

  Lige efter begravelsen af Freddie Gray opstod der uroligheder, hvor vrede demonstranter plyndrede og smadrede butikker. En politibil blev også smadret. På overvågningsvideoen kan man se hvordan folk smadrer politibilen.

  De voldsomme uroligheder kom bag på politiet, som først efter 45 minutter kom frem til den smadrede politibil. Ledelsen i Baltimore Politi har modtaget meget kritik for ikke, at have stoppet urolighederne og omfattende hærværk.


  Da politiets forstærkninger kom frem var politibilen smadret.