Don Ø og Glistrup ser frem til anden halvleg i Parken-sag


  Flemming Østergaard i 2005 i hans velmagtsdage i FCK.

  Næsten et år efter, at to tidligere Parken-topfolk blev idømt fængselsstraffe i Københavns Byret for kursmanipulation med Parkens aktier, begynder ankesagen i Østre Landsret mandag.

  I september sidste år blev tidligere formand Flemming Østergaard og tidligere direktør Jørgen Glistrup idømt henholdsvis fire og seks måneders fængsel. Begge nægter sig skyldige og ankede dommen på stedet.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

  Flemming Østergaard – kendt som Don Ø – ser frem til at tage hul på ankesagen.

  – Når man bliver frikendt for 90 procent af det, der var, og alligevel får at vide, at man skal fire måneder i spjældet, så er der kun en ting at gøre, og det er at appellere. Det tøvede jeg ikke to sekunder med, siger Flemming Østergaard.

  Anklagemyndigheden havde krævet mindst to års fængsel, men byretten kendte kun de to tidligere Parken-topfolk skyldige i en del af tiltalen. Anklagemyndigheden har anket sagen med henblik på skærpelse af straffen.

  Også Jørgen Glistrup ser frem til komme i gang.

  – Jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi bliver frikendt, siger Jørgen Glistrup.

  I byretten brugte anklagemyndigheden time efter time på at gennemgå handler med Parkens aktier, kursudvikling, mails og afspille telefonsamtaler.

  Det vil gentage sig, siger senioranklager Jan Henrik Hansen, der sammen med senioranklager Benjamin Foverskov skal føre sagen videre i landsretten.

  – Bevisførelsen vil fra anklagemyndighedens side være stort set den samme. Vi har ikke anmeldt nye beviser til landsretten på nuværende tidspunkt.

  – Det er min forventning, at sagen i det store hele vil køre fuldstændig på samme vis som i byretten. Dog med den undtagelse, at allerede afgivne forklaringer vil blive læst op, og så vil der blive stillet supplerende spørgsmål, siger Jan Henrik Hansen.

  I alt 20 vidner var indkaldt i byretten, hvor der fra starten var sat 35 retsdage af.

  Landsretten har sat 25 dage af til sagen. Sidste retsmøde er ugen før jul. Dommen vil derfor formentlig blive afsagt på et endnu ukendt tidspunkt i det nye år.

  /ritzau/