Politiet advarer: Pas på dating-fuskere


  Arkivfoto

  En amerikansk soldat, der er strandet i Irak eller en ung skønhed fra varmere himmelstrøg.

  Der er mange eksotiske profiler på de forskellige datingsider, men det er ikke bag dem alle, at der gemmer sig virkelige ønsker om at finde kærligheden.

  Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

  Nogle profiler er bare ude efter penge.

  Derfor går Syd og Sønderjyllands Politi nu også ud på twitter med en advarsel om svindlere på net-dating, skriver DR Syd i dag.

  – Vi gør det, fordi der her i det nye år plejer at være mange af disse sager. Og vi vil gerne advare danskerne om det, så de ikke bliver taget i en vis legemsdel og kommer til at miste rigtig rigtig mange penge, siger specialkonsulent i det kriminalpræventive sekretariat hos Syd og Sønderjyllands Politi, Christian Østergaard til DR Syd.

  Dét, man skal være opmærksom på for ikke at blive snydt, er for eksempel, om man kan få lov til at se flere billeder af personen, man har kontakt med, eller om han eller hun kun har ét enkelt billede at vise.

  Men der er også en anden ting, man skal være opmærksom på ifølge Christian Østergaard.

  – Er der for eksempel en årsag til, at der skal overføres penge til vedkommende i forbindelse med en rejse eller et sygt familiemedlem. Lige så snart man begynder at anmode om penge, så skal alle alarmklokker bimle og bamle. Så skal man tænke, at det her er nok for godt til at være sandt, fortæller Christian Østergaard.