Nøgen kvinde solgt for over en milliard kroner


  Amedeo Modiglianis maleri: Nu Couche. Foto: Christie’s

  Efter en regulær budkrig er Amedeo Modiglianis maleri “Nu Couche” blevet solgt for 170,4 millioner dollar på auktion i New York. Det svarer til svimlende 1,2 milliarder kroner.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

  Maleriet var under hammeren hos auktionshuset Christie’s mandag aften lokal tid.

  Prisen er den næsthøjeste nogensinde for et maleri på auktion. Rekorden tilhører Pablo Picasso-maleriet “Les Femmes d’Alger (Version “O”)”, der blev solgt for 179,4 millioner dollar i maj i år.

  “Nu Couche” er ifølge det norske nyhedsbureau NTB det tiende kunstværk, som er blevet solgt for et trecifret dollarbeløb.

  Amedeo Modigliani malede billedet i 1917-18. Det er første gang, det har været på auktion, og den ni minutter lange budproces beskrives som “hektisk”.

  Maleriet forestiller en nøgen kvinde liggende på en rød sofa og en blå pude. Da det første gang blev udstillet af den italienske kunstner i Paris, vakte det stor forargelse, og politiet måtte lukke udstillingen.

  I de senere år har det været forbi nogle af verdens fineste museer såsom Royal Academy of Arts i London og National Museum of Modern Art i Tokyo.

  – Det er uden tvivl et mesterværk, sagde Jessica Fertig fra Christie’s inden auktionen.

  Den amerikanske kunstner Roy Lichtensteins maleri “Nurse” satte på samme auktion rekord, da det blev solgt for 95,4 millioner dollar, hvilket er det højeste for et af Lichtensteins værker på en auktion.

  Sælgeren har gjort en rigtig god forretning. Vedkommende købte nemlig maleriet for blot 1,65 millioner dollar i 1995.

  Amedeo Modigliani og Roy Lichtenstein døde i henholdsvis 1920 og 1997.

  /ritzau/AFP