Bondo øjner positiv bevægelse i Forligsinstitutionen

    Topforhandlerne ser positive signaler i forhold til lærernes arbejdstid, som er en af knasterne i de igangværende forhandlinger om de offentlige overenskomster i Forligsinstitutionen.

    – Vi bevægede os i går, og det var dejligt, siger Anders Bondo Christensen, der er formand for Forhandlingsfællesskabet på den kommunale side og for Danmarks Lærerforening på vej ind i Forligsinstitutionen torsdag.

    – Det var godt, vi kom et skridt videre i går. Det skal vi bygge videre på i dag, siger han torsdag eftermiddag på vej ind til nye forhandlinger i Forligsinstitutionen.

    Ifølge Michael Ziegler, topforhandler for de kommunale arbejdsgivere, har embedsmænd i løbet af torsdag formiddag regnet på forskellige modeller.

    Når topforhandlerne mødes klokken 15, så er det med forslag om arbejdstiden, sagde han tidligere torsdag til TV2.

    Parterne på det kommunale og statslige område forlod Forligsinstitutionen ved midnatstid onsdag.

    Ziegler har blandt andet forslået, at man giver “bedre varslinger, så folk ved, hvornår de skal på arbejde”. En anden mulighed er “samarbejder, der skal føre frem mod næste overenskomst”.

    Men Zieglers forslag vil Bondo ikke forholde sig til i offentligheden.

    – Min gode modpart Michael Ziegler er nogle gange lidt åbenmundet i forhold til, hvad der foregår derinde. Det er jeg ikke, siger Bondo.

    Sophie Løhde (V), innovationsminister og chefforhandler for arbejdsgiverne på det statslige område, er mere positiv nu, end hun var i begyndelsen af ugen.

    Det er hun, efter at der natten til onsdag blev lavet en delaftale på det regionale område for LO-forbundene og socialrådgiverne.

    – Jeg er optaget af at lande en aftale på det statslige område, som jeg har ansvar for.

    – Hvis vi gør os umage som parter, så er det ikke umuligt, siger hun på vej ind i Forligsinstitutionen.

    /ritzau/