Island overrumpler Sverige og sejrer ved EM i håndbold

Island leverede en eksplosiv start mod Sverige, og det var stærkt medvirkende til, at islændingene noget overraskende vandt de to holds indbyrdes møde ved EM i håndbold.

Efter fire minutters spil førte Island 4-0 i gruppe A-kampen fredag aften, der åbnede slutrunden i Kroatien, og til slut vandt islændingene 26-24.

Det svenske hold kunne slet ikke finde sig til rette på halgulvet i Split, og det benyttede modstanderne sig af.

Efter 20 minutter førte Island 14-5, hvorefter Sverige fik pyntet på scoringstavlen med tre mål på stribe.

Island fik dog det sidste ord i halvlegen, da Rúnar Kárason et halvt minut før pausen hamrede bolden i mål til 15-8.

Bagud med syv mål før anden halvleg blev Sverige nødt til at satse.

Svenskerne fik da også reduceret til 10-15 lidt mere end et minut inde i anden halvleg, men det var i første omgang en stakket frist.

Islændingene fik igen etableret store føringer, og cirka 19 minutter før tid scorede Olafur Andres Gudmundsson til 22-12.

Det så håbløst ud for Sverige, men svenskerne kæmpede fortsat for sagen og fik med seks mål på stribe reduceret til 18-22.

Islands Gudjon Valur Sigurdsson fik med 23-18-scoringen ni minutter før tid imidlertid afsluttet ti minutters islandsk scoringspause.

Igen kæmpede svenskerne imod og fik reduceret til 20-23.

Det var dog ikke nok til at sikre point.

Islands Olafur Andres Gudmundsson blev kampens topscorer med syv mål.