Se og Hør-domsmand nægter tavshedsbrud: Jeg er professionel

  Sahar Aslani, der har været domsmand i Se og Hør-sagen og siden deltog i et radioprogram, afviser at have brudt sin tavshedspligt ved at tale om sin holdning til sladderblade og strafudmålingen i sagen.

  - Jeg har ikke overtrådt min tavshedspligt. Jeg er professionel som domsmand, som skolepædagog, som mor. Man er nødt til at adskille tingene, siger hun til Ritzau og tilføjer:

  - Jeg har ikke nævnt noget om ting, vi har diskuteret bag lukkede døre.

  Den stærkt omtalte sag blev afgjort torsdag med domme til blandt andre de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen.

  Sahar Aslanis åbenmundede optræden i Radio24syvs program "Det, vi taler om" har siden fået flere af sagens forsvarere til at overveje, hvordan de skal reagere.

  De peger på, at domsmanden har udtalt sig om sit syn på "sladderpressen" og sagens straffe.

  Selv kalder Sahar Aslani kritikken for "urimelig". Hun ville være ærgerlig over at se sagen gå om.

  - Det ville jeg være ked af. Staten og mange andre har lagt tid og penge i sagen, og jeg synes faktisk, at de har fået meget rimelige og lette straffe. Men sådan er strafferammen i Danmark, siger hun.

  - Det er min personlige mening. Generelt er strafferammen i Danmark for nogle ting uretfærdig. Det gælder også vold og voldtægt, siger Aslani, der sidste år stillede op til Folketinget for Liberal Alliance.

  Hun slår samtidig fast, at hun som gæst forinden havde sikret sig, at hun ikke gjorde noget forkert ved at få programmets vært, Ditte Okman, til at undersøge, om der kunne være en konflikt. Det fik hun at vide, at der ikke var, oplyser Sahar Aslani.

  I en mail til Ritzau oplyser Radio24syv lørdag, at de inden programmet fredag havde konsulteret deres advokat og efterfølgende meddelte Sahar Aslani, at hun havde tavshedspligt, og derfor kunne radioværten kun kunne tale med hende om tre ting: "Hvordan det har været at være domsmand, hvordan hun kunne skelne i den massive medieomtale og hvad hendes syn på sladderblade var".

  Og i radioprogrammet indleder værten Ditte Okman indslaget med Sahar Aslani med at sige: "Vi har talt om, at der er nogle ting, du ikke kan svare på i forhold til, hvad der er foregået indenfor dørene.

  Det er blandt andet Sahar Aslanis sladder-udtalelse, som har sendt hende i juridisk stormvejr.

  - Jeg synes, de (sladderbladene, red.) skal uddø, sagde hun i radioen.

  Men det er forfejlet at tro, at hendes holdning til branchen har smittet af på hendes vurdering af sagen, mener Aslani.

  - Kritikken har ikke noget på sig. Jeg er imod sladderblade, men jeg kan sagtens både dømme eller forsvare nogen, der arbejder sådan et sted, siger hun.

  /ritzau/