Forsker: Randers’ politianmeldelse af politikeres læk er usædvanlig

  Det er usædvanligt, at en kommune anmelder lokalpolitikere til politiet for at have lækket fortroligt materiale.

  Det vurderer Roger Buch, forskningslektor og centerleder på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

  Han tilføjer, at det ret ofte sker, at lokalpolitikere lækker oplysninger til pressen.

  – Taget i betragtning af, tror jeg, at der hver eneste uge er indtil flere læk rundt om i landet, så er en politianmeldelse et meget usædvanligt skridt, siger han til Ritzau.

  Fredag oplyste TV2 Østjylland, at Randers’ kommunaldirektør Jesper Kass Schmidt har meldt unavngivne byrådspolitikere i kommunen til politiet for at have lækket oplysninger i sagen om drabsforsøg på Plejecenter Tirsdalen.

  Roger Buch fortæller, at nogle borgmestre og formænd for kommunale udvalg går meget op i at kontrollere, hvornår og hvordan information om kommunens arbejde kommer ud.

  – Så er svaret på det fra nogle kommunalpolitikere, at de prøver at sabotere den styring og kontrol, som nogle borgmestre, udvalgsformænd eller andre ledende politikere dyrker, siger han.

  Ifølge TV 2 Østjylland fik mediet og andre lokale medier sidste år en orientering, som byrådet i Randers havde fået om sagen på plejecenteret.

  Jesper Kass Schmidt skriver i en mail til TV 2 Østjylland, at han har besluttet at politianmelde lækket på baggrund af rådgivning fra et advokatfirma.

  /ritzau/