Nyfødt barn bortført – bedstefar løsladt efter grundlovsforhør

    En 60-årig bedstefar er blevet løsladt efter et grundlovsforhør søndag eftermiddag. Han er dog fortsat sigtet for at have bortført et barn, få timer efter det var født på Slagelse Sygehus tidligt lørdag aften.

    Det fortæller Bo Georg Petersen, der er vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

    Barnets mor og bedstemor har ligeledes været anholdt i sagen. De er dog løsladt igen og blev ikke fremstillet i grundlovsforhør. Begge er dog sigtet i sagen for det samme som bedstefaren, fortæller vagtchefen.

    Hvem, der eventuelt bliver tiltalt i sagen, kan vagtchefen ikke sige noget om, da det afhænger af den igangværende efterforskning.

    Lørdag aften meldte Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, at man efterlyste den 60-årige bedstefar og en mørkeblå varevogn, der blev brugt, da det lille barn blev bortført.

    Barnet blev fundet i god behold lørdag aften, oplyste politiet klokken 21.45, efter at det have været meldt savnet siden klokken 18.10.

    Ifølge politiet havde vidner set den 60-årige gå fra fødeafdelingen på hospitalet med det nyfødte barn “pakket ind i en dyne”.

    Årsagen til, at barnet blev taget, var formentlig, at det skulle tvangsfjernes ved fødslen, har politiet tidligere oplyst.

    Af samme grund var de sociale myndigheder med på hospitalet, og det er dem, der kontaktede politiet, da de opdagede, at barnet var væk.

    Politikredsen har samarbejdet med politi på hele Sjælland for at finde manden og barnet. De blev til sidst fundet med hjælp fra tip, som politiet modtog fra borgere.

    /ritzau/