Politienhed involveret i Tyre Nichols’ anholdelse bliver opløst

    En særlig politienhed i Memphis, som nogle af de betjente, der var en del af den meget voldsomme anholdelse af den nu afdøde Tyre Nichols, tilhørte, er blevet opløst.

    Det oplyser politiet i Memphis i den amerikanske delstat Tennessee. Enheden hedder Scorpion. Beslutningen er truffet, efter at politichefen har talt med Nichols’ familie, ledere i lokalsamfundet og andre betjente.

    Den 29-årige Tyre Nichols døde tre dage efter anholdelsen, der fandt sted 7. januar.

    Fredag blev videoer af anholdelsen offentliggjort, og de viste, at der havde været tale om en ganske voldsom anholdelse, hvor betjentene både havde sparket og slået Nichols.

    De fem betjente, der var involveret i den grove behandling af Nichols, er alle blevet sigtet for drab, overfald, bortførelse og flere andre ting.

    De er alle blevet fyret.

    Enheden Scorpion, der er en forkortelsen for “Street Crimes Operation to Restore Peace in our Neighborhoods” blev dannet i oktober i 2021. Dens primære opgave var, at koncentrere sig om områder, hvor der foregår meget kriminalitet.

    Kritikere har sagt, at specialiserede enheder af den slags kan være mere tilbøjelige til at gøre brug af voldelige metoder.

    Offentliggørelsen af videoen fredag udløste demonstrationer i Memphis og andre amerikanske byer. Der forventes flere demonstrationer lørdag.

    Nichols’ familie og USA’s præsident, Joe Biden, har opfordret til, at demonstrationerne blev afviklet fredeligt.

    Indtil videre har der ikke været vold ved demonstrationerne.

    Lørdag blev der demonstreret i Memphis. Her råbte demonstranterne blandt andet: “Hvis gader? Vores gader!”

    Der var flere ved demonstrationen, der højlydt viste deres glæde, da det stod klart, at politienheden Scorpion ville blive opløst.

    /ritzau/Reuters