Abbas afviser at beklage OL-terror under besøg i Tyskland

    Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, afviser at beklage en militant gruppes gidseltagning af israelske OL-deltagere i München for snart 50 år siden.

    Det siger Abbas på et pressemøde tirsdag i Berlin med Tysklands kansler, Olaf Scholz.

    Den militante gruppe Sorte September, som 5. september 1972 tog flere gidsler i OL-landsbyen i München, var knyttet til Abbas’ parti, Fatah.

    Da Abbas på pressemødet blev spurgt, hvorvidt han påtænker at sige undskyld i forbindelse med markeringen af 50-års-dagen for hændelsen, begyndte han i stedet at opremse overgreb, som Israel har begået mod palæstinenserne siden 1947.

    -Hvis du vil tale om fortiden, så bare gå i gang. Jeg kan nævne 50 nedslagtninger, som Israel har begået, sagde Abbas.

    Da han derefter beskyldte israelerne for at begå holocaust mod palæstinensere, skar kansler Scholz en grimasse uden at sige noget.

    I et interview med avisen Bild kort tid efter gjorde Scholz det klart, at han fandt sammenligningen med nazisternes systematiske drab på millioner af især jøder – kendt som holocaust – for uacceptabel.

    – For os tyskere i særdeleshed er enhver relativering af holocaust uacceptabel og ikke noget, vi kan tolerere, siger Scholz til det tyske medie.

    /ritzau/dpa