OL-mester tager EM-guld på 100 meter

Lamont Marcell Jacobs er Europas hurtigste mand.

Det kunne italieneren allerede kalde sig efter sin OL-triumf sidste år, men tirsdag aften cementerede han den status, da han vandt 100-meterfinalen ved EM i atletik i München.

Jacobs krydsede målstregen i tiden 9,95 sekunder og tangerede dermed mesterskabsrekorden ved EM, som britiske Zharnel Hughes satte i 2018.

Netop Hughes blev nummer to i EM-finalen og tog sølv med tiden 9,99 sekunder. En anden brite, Jeremiah Azu, endte med bronze.

Det er Lamont Marcell Jacobs’ første EM-guldmedalje på 100 meter. Den 27-årige sprinter vandt finalen, selv om han ikke var helt på toppen.

– Mit ben har det ikke godt, og jeg er ikke tilfreds med, hvordan løbet gik rent teknisk. Der var nogle problemer. Men jeg er ovenud lykkelig for guldmedaljen, siger Jacobs ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kvindernes finale blev afgjort med noget nær mindst mulige margin. En hundrededel af et sekund adskilte således nummer et og nummer tre.

Mujinga Kambundji førte det meste af vejen, men blev på stregen lige nøjagtigt slået af tyske Gina Lückenkemper, som kom i mål i tiden 10,99. Det gjorde Mujin Kambundji også, og så måtte der tusindedele af et sekund i brug for at finde vinderen.

Daryll Neita fra Storbritannien blev nummer tre.

Ved EM i 2018 i Berlin vandt Gina Lückenkemper sølv, og tirsdag fik hun altså revanche ved endnu et europamesterskab i hjemlandet.

Tirsdag aften blev der også uddelt medaljer i herrernes 5000 meter. Her vandt den norske profil Jakob Ingebrigtsen. Danske Joel Ibler Lillesø var også med, men sluttede blandt de bageste.

I kvindernes diskoskast endte Lisa Brix Pedersen på en tiendeplads, da kroatiske Sandra Perkovic for sjette EM i træk tog guld.