Omkamp mellem Brasilien og Argentina afblæses endegyldigt

    Der bliver ikke nogen omkamp mellem Brasilien og Argentina, efter at en kamp i september sidste år i VM-kvalifikationen mellem de to fodboldnationer blev afbrudt.

    Afbrydelsen skete kort inde i kampen. Årsagen var uenighed om, hvorvidt fire argentinske spillere havde levet op til Brasiliens coronakarantæneregler for indrejse fra England.

    Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) besluttede i februar, at kampen skulle spilles om. Det ønskede de to landes fodboldforbund ikke, men deres appel blev afvist i maj.

    Nu er parterne så alligevel blevet enige om, at kampen, som skulle have været spillet 22. september, bliver droppet. Det oplyser landenes fodboldforbund i en fælles udmelding ifølge nyhedsbureauet AFP.

    Der ville ikke have været noget på spil, da begge lande er kvalificeret til fodbold-VM i slutningen af året.

    – Argentinas fodboldforbund, Brasiliens fodboldforbund og Fifa har løst uenighederne i Den Internationale Sportsdomstol, lyder det fra fodboldforbundene.

    Den afbrudte kamp tilbage i september nåede at blive sat i gang, og spillerne kom også op at toppes et par gange, inden det hele kulminerede i skandaløse scener, da ansatte fra Brasiliens nationale sundhedstilsyn, Anvisa, trådte ind og afbrød kampen.

    Myndighederne mente, at fire argentinere, som havde deres daglige gang i Premier League i England, ikke havde opfyldt karantænereglerne i Brasilien og derfor ikke burde spille.

    /ritzau/