Politi glæder sig over god opførsel på festlig anden etape

    Dagens anden etape af Tour de France er forløbet i god ro og orden, og har været en folkelig, festlig og fornøjelig cykeldag.

    Sådan lyder det fra både Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Fyns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi i en fælles pressemeddelelse.

    – Undervejs på ruten oplevede vi kun ganske få udfordringer, og folk opførte sig rigtig fint. Tilskuerne fortjener stor ros for deres måde at være på, siger politiinspektør Christian Rasmussen fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

    Samme ros har han til de borgere, hvor cykelløbet har grebet forstyrrende ind i deres hverdag.

    Inden løbet gik i gang, fik politiet meldinger om, at dele af afspærringer langs ruten i Roskilde ikke blev respekteret. Det problem blev dog hurtigt håndteret, skriver politiet.

    Det skabte heller ikke de store problemer, at nogle tilskuere på et tidspunkt bevægede sig ud på motorvejen ved Storebælt for at se rytterne køre op på broen.

    De flyttede sig hurtigt ind bag autoværnet, da politiet tog kontakt til dem, lyder det.

    Politiet oplyser også, at lukningen af motorvejen omkring Storebæltsbroen kun har ført til meget lidt kø. Især fordi bilisterne generelt har fulgt anbefalingerne om at undgå at køre over broen lørdag. Eller de har valgt at køre over tidligt på dagen.

    Der var mange mennesker i målbyen Nyborg, hvor der kortvarigt var stort pres på trafikken, efter etapen var slut. Men ifølge politiet var folk tålmodige. Derfor blev trafikken afviklet stille og roligt.

    Derfor er Christian Rasmussen godt tilfreds, siger han i pressemeddelelsen.

    – Afviklingen af løbet er gået som planlagt. Det har været en stor og spændende opgave for alle involverede myndigheder, og samarbejdet på tværs af sektorerne har fungeret helt upåklageligt, lyder det fra politiinspektøren.

    /ritzau/