Klubber fra Oslo-skyderi får lov at genåbne

    Knap 24 timer efter at en gerningsmand åbnede ild mod gæsterne på jazzklubben Herr Nilsen og baren Per på Hjørnet i det indre Oslo, skriver den norske avis Dagbladet, at klubberne har fået lov til at genåbne søndag.

    Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

    Stederne blev afspærret, efter at gerningsmanden blev pågrebet. To mennesker mistede livet i angrebet, og 21 blev såret. Ti af dem blev alvorligt såret, mens 11 skal være blevet lettere skadede under nattens skyderi.

    Politiet har nu færdiggjort de kriminaltekniske undersøgelser på stedet, og beværtningerne kan igen få lov til at åbne.

    En mand, den 42-årige norskfødte iraner Zaniar Matapour, blev anholdt tidligt på natten til lørdag. Den norske efterretningstjeneste, PST, betragter skyderiet som en ekstrem islamistisk terrorhandling.

    Det var klokken 01.14, at de første meldinger om skyderi begyndte at rulle ind hos politiet. Fem minutter senere blev den formodede gerningsmand pågrebet, har indsatsleder ved Oslos politi Tore Barstad fortalt til VG.

    Selve hændelsesforløbet omkring skyderiet er fortsat uklart, men der var flere gerningssteder.

    Gerningsmanden skød mod gæster ved baren Per og ved natklubben London Pub. Særligt London Pub er et sted, hvor mange fra LGBT-miljøet blev aflyst efter nattens skyderi.

    Matapour er sigtet for drab, drabsforsøg og terrorhandlinger. Det oplyste politiadvokat Christian Hatlo, der leder efterforskningen, lørdag.

    Han henviste til, at mange mennesker er ramt af skud, og at der er i hvert fald tre gerningssteder. På den baggrund har politiet valgt at sigte den 42-årige for terror.

    /ritzau/