Medie: Dødsdømte i Donetsk gør klar til at appellere dom

  Tre udlændinge, som i en ukrainsk udbryderregion er blevet idømt dødsstraf for at kæmpe for Ukraine, forbereder en appel.

  Det siger Julia Tserkovnikova, som er advokat for en af de dømte, torsdag til det russiske nyhedsbureau Tass.

  Briterne, Aiden Aslin og Shaun Pinner, samt marokkaneren, Brahim Saadoun, blev af en domstol for cirka to uger siden idømt dødsstraf. Det skete i den selverklærede Folkerepublikken Donetsk, som ledes af prorussiske separatister.

  De tre blev af domstolen kendt skyldige i "aktiviteter som lejesoldater og i at udføre handlinger, der har til formål at overtage magten og vælte forfatningsordenen i Donetsk".

  - Mine kolleger og jeg forbereder et appelskrift i overensstemmelse med de anklagedes interesser, siger Tserkovnikova ifølge Tass.

  Ukraine har udtalt, at landet med alle midler prøver at redde de tre udlændinge.

  Kenneth Øhlenschlæger Buhl, der er militærforsker ved Forsvarsakademiet og uddannet jurist, vurderede i forbindelse med dommen over for Ritzau, at de dømte var blevet del af et politisk spil. Han mener ikke, at dommen kan anerkendes folkeretligt.

  De to briter, Aiden Aslin fra Newark og 48-årige Shaun Pinner, fra Watford, overgav sig i april i den ukrainske by Mariupol.

  Marokkaneren, Brahim Saadoun, overgav sig i marts i den ukrainske by Volnovakha.

  De havde ifølge Ukraine alle underskrevet kontrakter med landets væbnede styrker.

  /ritzau/Reuters