Mary og Frederik fejrer bryllupsdag: Det fungerer bare godt

  Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kan lørdag den 14. maj fejre margueritbryllup efter 18 år som mand og kone.

  Det er efterhånden 22 år siden, at kronprinsen fandt sin Mary på en bar i Sydney under de olympiske lege, og parret blev nogle år senere forlovet under en kærlighedsrejse til Rom.

  Efter mere end to årtier sammen blomstrer forholdet fortsat mellem de to turtelduer.

  Det fortalte kronprinsesse Mary til Billed-Bladet i forbindelse med sin 50-års fødselsdag i februar.

  - Det fungerer bare godt. Først og fremmest er vi lykkelige sammen. Vi kan være os selv, hvilket er altafgørende. Og så har vi mange af de samme interesser, sagde hun dengang til ugebladet.

  - Vi er nysgerrige og komplementerer hinanden godt, fordi vi også er forskellige. Men det er den måde, vi kan finde sammen på, der gør os stærke sammen, sagde hun til Billed-Bladet.

  En af de ting, parret har til fælles, er ifølge kronprinsessen, at de begge er glade for at være ude i naturen og være fysisk aktive.

  I løbet af parrets 18. år som ægtefolk kunne kronprins Frederik og kronprinsesse Mary for tredje gang dyrke deres fælles interesse for løb sammen med den danske befolkning, da Royal Run blev genoplivet efter en coronapause.

  Det var også sporten, der indirekte bragte dem sammen. Parret mødte nemlig første gang hinanden under de olympiske lege i Sydney i 2000.

  Kronprins Frederik har flere gange sat ord på det skæbnesvangre møde. I biografien "Frederik - kronprins af Danmark" fra 2008 fortalte han, hvordan kronprinsessen vakte hans interesse helt fra start.

  - Det var alt ved hende, jeg blev draget af. I begyndelsen var det hendes øjne og relativt dybe stemme. Det var jo ikke bare forelskelse, men lige så meget følelsen af at have mødt en soulmate. Hvad præcist er svært at sige, når jeg elsker min kone, som jeg gør, sagde han i bogen.

  Siden parrets første møde er meget sket. De har bragt en børneflok på to prinser og to prinsesser til verden, og de to ældste har nået en alder, hvor de så småt er ved at flyve fra reden.

  Parrets førstefødte, 16-årge prins Christian, flyttede sidste sommer til Næstved for at begynde på Herlufsholm Skole, mens parrets ældste datter, 15-årige Isabella, planlægger at følge ham trop til august.

  Kronprinsparrets yngste børn, de 11-årige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine, bor fortsat hjemme under mors og fars trygge vinger.

  Kronprinsfamilien bor i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg og har også en bolig i Kancellihuset ved Fredensborg Slot.

  /ritzau/