Eller og Capitals banker New York Rangers i sæsonåbner

    Den danske ishockeyspiller Lars Eller tog sammen med Washington Capitals natten til torsdag dansk tid hul på den nye NHL-sæson ved at besejre New York Rangers 5-1 på hjemmebane.

    Danskeren fik i løbet af opgøret godt 15 minutter på isen for hjemmeholdet. I den tid blev han ikke noteret for nogen scoringer eller oplæg.

    I stedet kunne han se holdkammeraten T. J. Oshie bringe Capitals foran med 1-0 fire minutter og 40 sekunder inde i første periode.

    I begyndelsen af anden periode måtte 32-årige Eller en tur i straffeboksen efter at have spændt ben for en modstander. Trods straffen fortsatte Capitals dominansen, og holdet bragte sig i midten af perioden foran med både 2-0 og 3-0.

    Herefter meldte den russiske ishockeylegende Alexander Ovechkin sig også på banen for hjemmeholdet, og han sikrede med to mål i tredje periode Capitals sejren foran 18.573 tilskuere i Capital One Arena.

    Lars Eller måtte indimellem russerens to scoringer på ny en tur i straffeboksen for endnu et benspænd.

    Chris Kreider scorede det enlige mål for udeholdet.

    Washington Capitals og Lars Eller blev i sidste sæson slået ud i første runde af slutspillet af Boston Bruins, og holdet vil unægteligt håbe på at nå længere i denne sæson.

    Lars Eller er til dato den eneste dansker, der har vundet det eftertragtede Stanley Cup-trofæ i NHL. Det skete i 2018, hvor danskeren sågar scorede det afgørende mål i finaleserien mellem Washington Capitals og Vegas Golden Knights.

    /ritzau/