Støre om Kongsberg-drabene: En grusom og brutal handling

  Norges kommende statsminister, Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet (Ap), kalder drabene i Kongsberg en "grusom og brutal handling".

  - Det, vi har fået at vide fra Kongsberg i aften, vidner om, at der er begået en grusom og brutal handling, siger han ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

  Han understreger, at myndighederne fortsat ved lidt om, hvad der er sket, og hvad der ligger bag. Dog ligger det fast, at flere uskyldige mennesker er blevet dræbt og andre kvæstet.

  Ifølge norsk politi er fem personer blevet dræbt.

  - Jeg er i aften blevet orienteret af justitsminister Monica Mæland om det, der er sket. Mine tanker og dybeste medfølelse går nu til de berørte og deres familier samt til politi, sundhedspersonale og redningsmandskab, som arbejder på fuld kraft for at få overblik og hjælpe dem, som har brug for hjælp, siger den kommende statsminister videre.

  Støre ventes at tiltræde på posten torsdag.

  Ifølge afgående statsminister Erna Solberg får hændelserne i Kongsberg ikke indflydelse på magtoverdragelsen, men hun har varslet den kommende statsminister om, at han "skal forberede sig på at håndtere en vanskelig situation", sagde hun på et pressemøde onsdag aften.

  /ritzau/