Jakob Fuglsang bliver holdkammerat med Chris Froome

    Efter ni år på Astana-mandskabet skifter cykelrytteren Jakob Fuglsang fra næste år til Israel Start-Up Nation.

    Det oplyser det israelske hold på sin hjemmeside.

    Med skiftet skal den 36-årige Fuglsang køre sammen med den britiske stjerne Chris Froome samt landsmanden Mads Würtz Schmidt.

    Desuden har holdet dansk islæt i skikkelse af sportsdirektør Nicki Sørensen.

    I samme forbindelse præsenterede holdet canadieren Hugo Houle som ny rytter.

    – Vi leder hele tiden efter måder at styrke vores hold på, og det føler vi, at vi har opnået med disse to ryttere, indleder Israel Start-Up Nation-direktør Kjell Carlström.

    – I nogle år har Fuglsang været oppe blandt de bedste klassementryttere i verden, og det er han stadig. At tilføje endnu en klassementrytter til vores hold forbedrer helt sikkert vores chancer for at gode resultater, særligt i de ugelange etapeløb.

    Fuglsang mener, at tiden var inde til at prøve noget nyt efter ni år hos Astana.

    – Jeg tror, at det er et godt tidspunkt for mig at prøve noget nyt, og jeg tror på, at Israel Start-Up Nation og jeg kan have meget gavn af hinanden. Jeg tror, at jeg kan udnytte min erfaring til at hjælpe holdet med at nå nogle af dets fremtidige mål.

    – Jeg er overbevist om, at jeg stadig har nogle store sejre tilbage i mig, og selvfølgelig vil Tour de France-starten i Danmark næste år være et stort mål, siger Fuglsang til holdets hjemmeside.

    Han viste senest sin evne til at køre klassement med den samlede tredjeplads i sommerens Schweiz Rundt forud for Tour de France, hvor han udgik.

    Fuglsangs bedste samlede resultat i Tour de France var syvendepladsen i 2013. Sidste år sluttede han som nummer seks i Giro d’Italia.

    Han indledte karrieren Team Designa Køkken, før han skiftede til Team Saxo Bank. Fra 2011 kørte han for Trek, inden turen gik til Astana fra 2013.

    /ritzau/