Knap 9 procent havde været smittet med corona i maj

  Der er sket en lille stigning i andelen af danskere, der har været smittet med coronavirus og dannet antistoffer.

  En undersøgelse fra Statens Serum Institut (SSI) tyder på, at 8,6 procent af den danske befolkning havde været smittet til og med maj i år.

  Det er en stigning på 1,6 procentpoint siden seneste måling i marts. Her havde 7 procent af befolkningen antistoffer i blodet.

  - Som ventet er den del af befolkningen, der har antistoffer mod covid-19-virus, steget lidt siden sidste måling fra slutningen af marts.

  - Det viser, at epidemien har været nogenlunde stabil fra marts til maj, udtaler seniorforsker ved SSI Steen Ethelberg i en pressemeddelelse.

  Lægges den vaccinerede andel af befolkningen oveni, havde 54 procent antistoffer mod coronavirus i slutningen af maj, skriver SSI.

  SSI gennemfører løbende undersøgelser af forekomsten af coronasmitte - en såkaldt prævalensundersøgelse.

  Det sker blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen. Borgere udvælges tilfældigt i CPR-registreret. De inviteres til at bestille tid til en antistoftest.

  Undersøgelsen hos SSI er gennemført fire gange før.

  De smittetal, SSI offentliggør hver dag klokken 14, baserer sig på resultater af test. Prævalensundersøgelsen fanger også folk, der ikke nødvendigvis er blevet testet - og altså også dem, der ikke selv har været klar over, at de har været smittet.

  /ritzau/