To dømt i stor amfetaminsag – kun bagmanden mangler

  Yderligere to personer er blevet dømt i et sagskompleks om indsmugling og salg af amfetamin. En kvinde er idømt 5 års fængsel, mens en mandlig bekendt er idømt 13 års fængsel.

  Ifølge specialanklager Skipper Pelle Falsled er det en narkosag i den tunge ende.

  - Det er en meget stor sag. Det er måske ikke historiens største narkosag, men det er en usædvanlig stor narkosag, fortæller specialanklager Falsled, der er ansat hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  Sagen opstod tilbage i maj 2020. Her valgte politiet i forbindelse med en efterforskning om indbrud at ransage en adresse i Slagelse. På adressen var der 62 kilo amfetamin.

  - Den videre efterforskning pegede i retning af, at der i alt i sagen indgik 125 kilo amfetamin, fortæller Skipper Pelle Falsled.

  Siden er flere blevet dømt. I januar tilstod en 29-årig mand sin rolle vedrørende 50 kilo stof. Det udløste en dom på ti års fængsel. Og i maj blev en kvinde idømt to års fængsel for en mindre mængde.

  Torsdag blev yderligere to personer så dømt i sagen. De er fundet skyldige i at have transporteret to papkasser med sammenlagt 50 kilo amfetamin fra en adresse i Slagelse til en adresse i Køge. Det foregik 9. maj i fjor.

  Kvinden, 21-årige Sissel Nybro, sad bag rattet i den bil, hvor kasserne med stoffet lå, mens manden, 23-årige Valdemar Nolsøe Dyrborg Eriksen Uth, og den mand, som blev dømt i januar kørte i en følgebil.

  Begge har anket dommen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

  Om en uge indleder Retten i Næstved det foreløbig sidste kapitel i sagen. Her skal den formodede hovedmand, en mand kaldet SA, for retten.

  - Det er anklagemyndighedens opfattelse, at han er en del af rocker- og bandemiljøet, fortæller Skipper Pelle Falsled.

  /ritzau/