Morten Messerschmidt nu officielt tiltalt for svindel

    Morten Messerschmidt, næstformand for Dansk Folkeparti, er nu officielt tiltalt for svindel og dokumentfalsk. Det sker, efter at Folketinget i april ophævede hans immunitet.

    Anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf, skriver Ekstra Bladet.

    Sagen har været undervejs i årevis, og den 27. april stemte Folketinget for at ophæve Morten Messerschmidts immunitet, så der kunne rejses tiltale. Morten Messerschmidt selv nægter sig skyldig i alt.

    Anklageskriftet har tidligere været fremme og dækker over en tiltale for misbrug af 98.835 EU-støttekroner i forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i 2015.

    Her blev der brugt penge fra en EU-fond, der ellers kun må bruges til EU-relevante formål.

    Desuden er Morten Messerschmidt tiltalt for dokumentfalsk. Det skyldes, at han i forbindelse med sommergruppemødet skulle have gjort brug af en falsk kontrakt med Color Hotel Skagen, hvor mødet blev holdt.

    Ifølge anklageskriftet har politikeren fået Dansk Folkepartis administrationschef til at skrive under på kontrakten, som om hun var ledende medarbejder på hotellet. Og dokumentet er efterfølgende brugt som dokumentation over for EU.

    Strafferammen for svindel med EU-midler er op til halvandet års fængsel, mens straframmen for dokumentfalsk er op til to år.

    Morten Messerschmidt selv stemte som hele resten af Folketinget for at ophæve sin immunitet.

    – Jeg er den første, der stemmer for at ophæve min immunitet, sagde han til Politiken.

    Han nægter sig skyldig i alle anklager.

    – Vi arbejder ud fra, at der skal ske frifindelse. Vi mener ikke, at vi har brudt reglerne, har han tidligere sagt til Ritzau.

    Sagen om den støttekronerne til sommergruppemødet er del af en større sag om misbrug af EU-midler hos Dansk Folkeparti.

    EU-Parlamentet krævede i 2016 knap tre millioner kroner tilbagebetalt fra Dansk Folkeparti for uretmæssigt brug af midler til politiske kampagner. Partiet har betalt en del af de penge tilbage.

    /ritzau/