Danskerne ser lige så mange som inden nedlukningen i december

  Danskerne begynder stille og roligt at omgås flere mennesker. Det viser den seneste Hope-rapport, som følger danskernes adfærd under corona.

  Ifølge professor i statskundskab Michael Bang Petersen, Aarhus Universitet, som leder projektet, er det over hele paletten, at vi ser flere mennesker.

  - Vi flere ser venner, flere kollegaer, mere familie, og så støder vi bare ind i flere mennesker i det offentlige rum, siger han.

  Det er dog en meget langsom vej tilbage til normalen. Lige nu ser vi ifølge studiet i gennemsnit lige over fem personer dagligt uden for husstanden.

  Det er på niveau med i december, inden at restriktionerne for alvor blev strammet for at inddæmme smitten, der spredte sig hurtigere og hurtigere i samfundet.

  - Selv om vi begynder at se flere, er vi stadig på et relativt lavt niveau.

  - I sommer så vi ti personer uden for husstanden. Så vi er et stykke fra en mere fri tilværelse, som vi havde i sommer, siger Michael Bang Petersen.

  Han fortæller, at der ikke er lavet studier af, hvor mange personer danskerne i gennemsnit ser dagligt under mere normale omstændigheder.

  - Men udenlandske tal har sjusset sig frem til, det kan være omkring 12 personer, lyder det fra professoren.

  /ritzau/