Facebook-råd udsætter beslutning om at lukke Trump ind igen

    Et særligt tilsynsråd for Facebook har besluttet at udsætte en beslutning om, hvorvidt tidligere USA-præsident Donald Trump fortsat skal være udelukket fra Facebook og Instagram.

    Det er det tilsynsråd, hvor tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har sæde. Det har 20 medlemmer.

    Trump blev udelukket fra Facebook og Instagram efter højreekstremisters storm på USA’s kongres 6. januar. Det skete i forbindelse med en afstemning i Kongressen, der bekræftede, at demokraten Joe Biden vandt præsidentvalget i november.

    Andre sociale medier reagerede dengang på angrebet, som Trump blev tillagt en stor del af skylden for. Vigtigst for Trump er det, at han permanent er udelukket fra at bruge sit foretrukne medie Twitter.

    Ifølge BBC skulle Facebooks tilsynsråd have taget en beslutning om Trump 21. april. Men tilsynsrådet skriver på Twitter, at det først vil ske “inden for de kommende uger”. For rådet har modtaget over 9000 indsigelser og kommentarer.

    Det er den hidtil vigtigste opgave, som Facebooks tilsynsråd står over for. Ytringsfriheden og national sikkerhed skal afvejes mod hinanden.

    – Denne beslutning er enormt vigtig for Trumps fremtidige politiske ambitioner. Det skriver BBC’s teknologi-analytiker James Clayton.

    /ritzau/