Dansk oscarbud taber til amerikansk drama ved Golden Globes

    Den danske succesfilm “Druk” af instruktør Thomas Vinterberg må natten til mandag dansk tid se sig slået ved dette års Golden Globes.

    Filmen, der har solgt over 800.000 billetter i danske biografer, taber således til den amerikanske film “Minari” i kategorien Bedste Ikke-engelsksprogede Film.

    Det er tredje gang, at en film af Thomas Vinterberg er nomineret til en Golden Globe.

    Tidligere har den danske instruktør også været nomineret med filmene “Festen” og “Jagten” i 1999 og 2014. Begge de år måtte Vinterberg dog også gå tomhændet hjem fra prisuddelingen.

    Selv om Vinterberg ikke vandt, så kan han trøste sig med, at han er den eneste dansker, hvis film har været nomineret tre gange til Golden Globes, der af mange bliver anset for at være en slags lillebror til Oscar-uddelingen.

    Golden Globes bliver betragtet som et slags pejlemærke for, hvordan det kommer til at gå, når de eftertragtede oscarstatuetter skal uddeles.

    “Druk” var natten til mandag oppe imod “Two Of Us” fra Frankrig, “The Life Ahead” fra Italien, “La Llorona” fra Guatemala og “Minari” fra USA.

    Vinderfilmen “Minari” handler om en sydkoreansk immigrantfamilie, der forsøger at klare sig i USA i 1980’erne. Derfor foregår store dele af filmen på koreansk.

    /ritzau/