Tidligere Ørsted-chef er på vej ind i Novos bestyrelse

    Efter afskeden med Ørsted har Henrik Poulsen langt fra ligget på den lade side.

    Poulsen, der frem til udgangen af januar i år var administrerende direktør for energiselskabet Ørsted, har den seneste tid landet centrale poster rundt om i toppen af dansk erhvervsliv.

    Senest er han blevet foreslået som nyt bestyrelsesmedlem i Novo Nordisk. Det viser en indkaldelse til diabetesproducentens årlige generalforsamling.

    – Bestyrelsen foreslår Henrik Poulsen til bestyrelsen primært på grund af hans ledelses- og bestyrelsesmæssige erfaring i store, internationale selskaber, står der blandt andet i indkaldelsen.

    Samtidig med at Henrik Poulsen er foreslået som nyt bestyrelsesmedlem hos Novo Nordisk, er han også blevet indstillet som nyt medlem af bestyrelsen hos ejerselskabet Novo Holdings.

    Generalforsamlingerne i Novo Nordisk og Novo Holdings finder sted henholdsvis 25. marts og 18. marts.

    Indstillingerne til Novo-bestyrelserne kommer, efter at Henrik Poulsen tidligere i februar er foreslået som ny næstformand i Carlsbergs bestyrelse.

    På Carlsbergs årlige generalforsamling 15. marts bliver det afgjort, om Henrik Poulsen indtræder som ny næstformand for bryggeriet bestyrelse.

    Derudover har han fra starten af februar arbejdet som seniorrådgiver for A.P. Møller Holding, der er Mærsk-familiens pengetank.

    I denne stilling fungerer Poulsen som rådgiver, når det gælder investeringer i virksomheder, der fokuserer på grøn omstilling og bæredygtighed.

    53-årige Henrik Poulsen nåede før skiftet til A.P. Møller Holding at arbejde små ti år som topchef for Ørsted.

    Han har også haft ledende stillinger i teleselskabet TDC og legetøjsproducenten Lego.

    /ritzau/