Boligpriserne er nu højere end før coronaudbruddet

    Boligpriserne er tilbage på niveauet før coronaudbruddet, når man ser på priserne på landsplan. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

    Priserne på huse lå i maj 0,4 procent højere end i februar. Tallet for lejligheder var 0,2 procent.

    Hos Arbejdernes Landsbank bemærker økonom Anders Christian Overvad, at boligpriserne ikke er upåvirkede af coronakrisen, selv om de på papiret er steget.

    Han peger på, at priserne normalt stiger i forårsmånederne. Hvis man tager højde for det, er husene faldet 1,4 procent i pris, mens lejligheder er dykket 0,7 procent.

    – Boligpriserne har det normalt med at stige i foråret, når vejret er godt, og der er grønne blade på træerne.

    – Når man tager højde for det, er priserne faldet lidt, men der er tale om meget moderate prisfald, når man for eksempel sammenligner med finanskrisen.

    – Det skyldes blandt andet, at mange har udskudt boligsalg, og det betyder, at udbuddet af boliger er det laveste siden 2006, hvilket holder hånden under priserne, siger han.

    Antallet af hushandler har i årets første fem måneder cirka været på niveau med samme periode i 2019. For lejligheder er tallet dalet knap syv procent.

    Særligt i maj har der været gang i bolighandlerne, hvor salget har været omkring 30 procent over normalen.

    – Mange bolighandler blev med nedlukningen af Danmark udskudt, da det simpelthen ikke var muligt at besigtige boliger.

    – De udskudte boligkøb har efterfølgende skullet indhentes. Vi er derved vidne til en ketchupeffekt i handelsaktiviteten, siger Anders Christian Overvad.

    For hele 2020 forventer Anders Christian Overvad, at boligpriserne vil falde omkring tre procent.

    /ritzau/