Liberal Alliance fyrer pressechef efter mindre end et år

    Liberal Alliances presse- og kommunikationschef, Anne Kirstine Cramon, er blevet fyret.

    Det skriver hun i et opslag på Facebook.

    Anne Kirstine Cramon skriver, at begrundelsen for fyringen er, at hun har gjort sin chef opmærksom på “interne forhold”.

    – Da jeg for et par dage siden fik stukket en fratrædelsesaftale i hånden, fik jeg at vide, at det skyldtes omstruktureringer. I den efterfølgende dialog fik jeg dog en lidt anden forklaring. Nemlig, at man ønskede mig fyret for – helt i trit med ret og pligt – at have gjort min chef opmærksom på interne forhold, som han burde gøres opmærksom på, lyder det på Anne Kirstine Cramons Facebook-profil.

    Hvilken chef, Anne Kirstine Cramon henviser til, uddybes ikke i opslaget. Det uddybes heller ikke, hvilke interne forhold der er tale om.

    Hun fik mindre end et år i jobbet. Kort efter valget i 2019 blev hun ansat som partiets presse- og kommunikationschef.

    – Jeg ønsker det bedste for Liberal Alliance og helt overordnet for den liberale sag, som – indrømmet – har det lidt svært i denne tid. Jeg ville også ønske, at jeg havde haft længere tid til at bringe mine talenter i spil for den. Det kan være, det kan lykkes et andet sted. Jeg går i hvert fald ud derfra med rank – og fri – ry, skriver Anne Kirstine Cramon i opslaget.

    Hverken Liberal Alliance eller Anne Kirstine Cramon har yderligere kommentarer til forløbet omkring fyringen, da det vedrører en personalesag.

    Begge steder henvises der til Anne Kirstine Cramons Facebook-opslag.

    Meldingen om fyringen kommer kort tid efter, at en anden prominent rådgiverskikkelse har meldt sin afgang.

    Det drejer sig om Jesper Kraft, Venstreformand Jakob Ellemann-Jensen nu tidligere særlige rådgiver.

    /ritzau/