Det private vandforbrug er eksploderet under coronakrisen

    Siden den delvise lukning af Danmark 12. marts er borgernes vandforbrug steget markant.

    Det viser en opgørelse fra Ewii-koncernen, som har set nærmere på forbruget i Trekantsområdet de seneste tre uger.

    Ifølge opgørelsen er det private vandforbrug steget med hele 58 procent.

    – Det er ikke bare overraskende – det giver anledning til dybe panderynker, fordi det er vores drikkevand, vi overforbruger, siger Lars Bonderup Bjørn, der er Ewii-koncernens administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

    Ewii-koncernen, som er leverandør af vand i Trekantsområdet, vil på grund af situationen indlægge ekstra rørføring i husene og sende sekundavand ud i de ekstra rør.

    Sekundavandet kan borgerne bruge til alle mulige andre ting end at drikke – såsom brusebade eller bilvask.

    – Vi skal spare på drikkevandet, så det er det, vi sigter imod.

    – Vi har en masse muligheder, som vi kan bringe i anvendelse. Sekundavand, altså vand med pesticidindhold lidt over grænseværdien, kan jo sagtens bruges, siger Lars Bonderup Bjørn.

    Foruden vand leverer Ewii-koncernen også varme og fiber i Trekantsområdet samt el til hele landet. I sin opgørelse har koncernen også set nærmere på udviklingen i det private elforbrug. Det er ligesom vandforbruget gået op.

    Helt konkret er elforbruget steget med knap otte procent under coronakrisen.

    Forklaringen skal ifølge Ewii-koncernen findes i, at flere arbejder hjemmefra. Dermed er der et større forbrug af computere og tv i hjemmet.

    Men det kan ikke forklare hele stigningen, mener direktør Lars Bonderup Bjørn. Han peger på, at en forklaring kan være, at der bliver bagt kager og produceret mere hjemmelavet aftensmad end tidligere.

    /ritzau/