Efter kritisk artikel: Alternativet står bag Josephine Fock

    Alternativets hovedbestyrelse har tirsdag aften holdt et møde, efter at anonyme kilder i Information i weekenden beskrev en række episoder, hvor politisk leder Josephine Fock skulle have overfuset folk i partiet.

    Efter mødet udtrykker hovedbestyrelsen fuld tillid til Josephine Fock.

    Det skriver Jesper Callesen, der er talsperson for Alternativets hovedbestyrelse, i en pressemeddelelse.

    – Josephine gjorde rede for sit perspektiv, og der var en efterfølgende samtale. Der er ikke før mødet eller på mødet kommet noget frem, der støtter anklagerne i artiklen.

    – På mødet drøftede vi også vores fælles tilgang til ledelse, og hvad vi fortsat skal gøre for at sikre det fremtidige arbejdsmiljø i hele organisationen.

    – Som tidligere nævnt har vi inviteret Informations anonyme kilder til at henvende sig til hovedbestyrelsen. Vi ser frem til samarbejdet med Josephine, skriver Jesper Callesen i pressemeddelelsen.

    I Information-artiklen fortalte fire kilder, at de med egne øjne har set Josephine Fock gribe fysisk fat i folk, når hun er blevet vred på dem.

    En femte kilde tilføjer, at han ikke selv har oplevet Josephine Fock ruske i andre, men at “hun er fysisk grænseoverskridende”.

    Episoderne skulle være fra perioden 2015-2018, da Fock var medlem af Folketinget.

    Josephine Fock har afvist kritikken. Hun blev valgt som politisk leder 1. februar som afløser for Uffe Elbæk.

    /ritzau/