Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

    Det danske cateringlandshold vinder onsdag guld ved OL for kokkelandshold i Stuttgart i Tyskland, hvor landsholdet har præsteret at servere den bedste buffet for 120 personer.

    Det er første gang nogensinde, at et dansk landshold vinder guld ved OL for kokkelandshold.

    Det oplyser Morten Andersen, administrerende direktør for organisationen Dansk Gastronomisk Union. Dansk Gastronomisk Union består af tre kokkelandshold og et tjenerlandshold.

    Morten Andersen har kort efter nyheden svært ved at sætte ord på præstationen. Men han betegner det som “sindssygt stort”, at de seks kokke for cateringlandsholdet hiver OL-guldet hjem.

    – Det er masser af træning. Den helt rigtige dedikation og indstilling. Det er teamwork. Det er ikke en enkelt person, der præsterer. Det er et helt team.

    – Det er i høj grad den indstilling og den måde, de arbejder sammen på, der gør, at de vinder. Konkurrencen er så hård i toppen, at det er bittesmå detaljer, der gør forskellen. De er bare verdens bedste team, siger Morten Andersen.

    Cateringlandsholdet, som består af kokke fra en række af landets største kantiner, er med resultatet inde i en god stime. Således vandt holdet bronze ved VM for kokkelandshold i 2018.

    Konkurrencen for catering foregår ved, at de 120 personer hver især får en bakke med en tallerken på som i en kantine.

    Dernæst går de til buffeten, hvor de kan vælge mellem en række forskellige retter og spørge kokkene ind til de enkelte serveringer.

    Selve kokkelandsholdet ender uden for top-3 ved OL. I denne konkurrence foreligger det endelige resultat tidligt onsdag eftermiddag ikke endnu. Derfor kendes holdets præcise placering ikke.

    Mens der på forhånd var store forventninger til cateringlandsholdet, var der ikke forhåbninger om et stort resultat fra kokkelandsholdet.

    – Vi kommer til at have store forventninger til VM i 2022 i Luxembourg. Men det er et helt nyt hold, som er startet op. De har kun trænet sammen i otte måneder og måske et par tusinde timer, siger Morten Andersen.

    Et par tusinde timer kan umiddelbart lyde af meget tid til at udvikle og lave retter. Men Morten Andersen peger på, at eksempelvis nordmændene har haft deres hold sammen i tre år og har trænet i 20.000 timer.

    /ritzau/