Danske badmintonmænd gør rent bord ved EM

  Det danske herrelandshold har indtil videre domineret ved EM i badminton. Og det fortsatte i torsdagens gruppefinale mod Schweiz.

  For tredje gang i træk vandt Danmark alle fem kampe i det indledende gruppespil ved EM for herrelandshold, som afvikles i Lievin i Frankrig.

  Danskerne vandt alle fem kampe mod schweizerne og dermed opgøret med 5-0.

  Med sejren over Schweiz er Danmark videre til kvartfinalerne som etter fra gruppen uden et eneste nederlag i indtil videre femten kampe.

  Torsdag lagde Danmark ud med at vinde de tre singlekampe, og så var opgøret afgjort.

  Anders Antonsen slog Christian Kirchmayr med cifrene 21-8, 21-14, mens Jan Ø. Jørgensen vandt 21-19, 21-10 over Tobias Kuenzi.

  Det var Hans-Kristian Vittinghus, som sikrede Danmark sejren, da han vandt 21-11, 21-9 over Nicolas Müller i den tredje herresinglekamp.

  Landstræner Jakob Høi var tilfreds med præstationerne, hvor også begge herredoubler vandt deres kampe.

  Der var mere modstand end i de to første gruppekampe mod Wales og Letland, fortæller han i en pressemeddelelse.

  - Jeg synes, at hvis man kigger på længden af kampene, var modstanden langt stærkere. Det var markant anderledes. Det var dejligt at få noget rigtig fjer, selv om det stadig gik langsomt.

  - Vi har glædet os rigtig meget til at blive klar til kvartfinalerne, hvor mesterskabet rigtig begynder for os, siger Jakob Høi i en pressemeddelelse.

  Det danske damelandshold vandt senere ligeledes med 5-0 i kampen mod Estland i sidste gruppekamp. Tidligere har danskerne også besejret både Holland og Irland 5-0.

  Torsdag sejrede Mia Blichfeldt efter en tæt kamp mod Kristin Kuuba, som blev slået 21-19, 22-20.

  Julie Dawall Jakobsen og Line Christophersen fulgte derefter op med sejre i single, mens parret med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard vandt deres kamp i damedouble.

  Senere sejrede også Alexandra Bøje og Mette Poulsen i damedouble.

  Både det danske herre- og damelandshold skal dermed på helt suveræn vis spille kvartfinaler i turneringen.

  /ritzau/