Mærsk finder ny finansdirektør i Schweiz

    Mærsk har sat navn på sin nye finansdirektør, der skal afløse svenskeren Carolina Dybeck Happe, der i november sagde op efter under et år på posten.

    Valget er faldet på tyskeren Patrick Jany. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

    Han kommer fra en lignende stilling i den schweiziske kemikalievirksomhed Clarian, som han har haft siden 2006.

    Mærsks topchef, Søren Skou, ser frem til at arbejde sammen med den nye finansdirektør.

    – Patrick kommer med solid finansiel erfaring og bevidste meritter inden for omkostningsdisciplin samt rentabel vækst gennem opkøb og innovation, siger han i en pressemeddelelse.

    Mærsks hidtidige kassemester, Carolina Dybeck Happe, har fået et lignende job hos den amerikanske industrikoncern General Electric (GE).

    GE beskæftiger sig med alt fra energi til sundhed og transport og blandt andet er en af Vestas’ store rivaler på vindmøller. Hendes skift blev offentliggjort i november.

    Den 52-årige Patrick Jany starter i sit nye job i Mærsk 1. maj.

    De seneste måneder har været præget af flere skift i direktionen hos Mærsk, der målt på omsætning er Danmarks største virksomhed.

    I starten af november sagde driftsdirektør Søren Toft op.

    Det er siden kommet frem, at han skal være administrerende direktør hos det store schweiziske rederi MSC, der er Mærsks konkurrenter.

    Søren Toft er delvist blevet erstattet af Henriette Hallberg Thygesen, som er blevet hentet internt i Mærsk-koncernen hos rederiet Svitzer.

    Mærsk har i samme ombæring omrokeret i ledelseslaget, så hun deles om ansvaret for det kommercielle og driften med Vincent Clerc. Han har været i Mærsk siden 1997.

    /ritzau/