Kirkeløkke er tiltænkt stor rolle i dansk EM-skæbnekamp

  Niclas Kirkeløkke er tiltænkt en stor rolle i både det danske forsvar og angreb, når de danske håndboldherrer mandag aften spiller en afgørende EM-gruppekamp mod Ungarn.

  Det siger den danske assistenttræner, Henrik Kronborg.

  Højrebacken starter i forsvaret, og alt efter om han har lang eller kort vej til den danske udskiftningsbænk, bliver han inde i angrebet eller bytter med Michael Damgaard.

  - Vi håber, at han kan komme med ind og løfte noget forsvar, så vi kan få nogle løb, siger Kronborg.

  Højrebacken fik ikke et eneste minut på banen, da Danmark lørdag tabte til Island, men det kommer ikke til at få betydning, mener assistenttræneren.

  - Han har spillet meget i de andre kampe, vi har haft op til EM, og hele tiden spillet med i de kæder, vi har fokus på. Han trænede utrolig godt i går, så det tror jeg nok, han skal løse.

  - Han er bare lidt mere frisk i dag, end han ville have været, hvis han havde spillet den anden dag, siger han.

  Anfører Niklas Landin starter modsat lørdagens kamp inde i det danske mål.

  Keeperen har døjet med sygdom op til EM, og derfor var det den normale andenkeeper Jannick Green, der startede inde i åbningskampen.

  Landin kom ind midtvejs i første halvleg, men fik i anden halvleg direkte rødt kort, da han ramte en islandsk spiller i kontra i forsøget på at snuppe bolden.

  Derfor er det vigtigt, at han får en god start i målet, siger Kronborg.

  - Det er super vigtigt at få ham i gang. Når han står bedst, er han verdens bedste målmand, så ham skal vi have i gang, siger assistenttræneren.

  /ritzau/