Tobias Bjerg bliver syver og sætter dansk rekord

Der var ikke medaljer til Tobias Bjerg, da den danske svømmer lørdag var i vandet i Glasgow i finalen i 100 meter brystsvømning ved kortbane-EM.

Bjerg blev nummer syv, men satte til gengæld ny dansk rekord, da han sluttede i tiden 56,98 sekunder.

Hollandske Arno Kamminga tog EM-guldet foran Ilya Shymanovich fra Hviderusland og Fabio Scozzoli fra Italien.

Tobias Bjerg var aldrig i nærheden af at blande sig i medaljekampen, men får altså alligevel noget med sig fra finalen.

Tidligere lørdag aften bookede Julie Kepp Jensen en plads i finalen i 50 meter rygcrawl.

Knap så godt gik det for Victoria Bierre, Rasmus Nickelsen og Mathias Zander Rysgaard, der også svømmede semifinaler. Ingen af dem gik videre.

Kortbane-EM er det mindst prestigefyldte af de store mesterskaber. Flere af Danmarks bedste svømmere – eksempelvis Mie Ø. Nielsen – deltager ikke i mesterskabet. Viktor Bromer er heller ikke med, men det skyldes, at han ikke formåede at kvalificere sig.

Ved OL næste år svømmes der på langbane.