A$AP Rocky får afslag på koncert i svensk fængsel

    Den amerikanske rapper A$AP Rocky har fået afslag på at spille koncert i et svensk fængsel, hvor han i sommer sad varetægtsfængslet i en voldssag.

    Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

    Afslaget bliver af den svenske kriminalforsorg begrundet med, at anmodningen kommer med for kort varsel.

    – Desværre er vi tvunget til at afvise ansøgningen. En koncert vil være en omfattende proces med logistiske og sikkerhedsmæssige spørgsmål.

    – Der har ikke været nok tid stillet til rådighed, og vi er derfor ikke i stand til at godkende en koncert, siger Vilhelm Grevik, der er sektionsleder ved kriminalforsorgen i Sverige.

    Fængslet modtog mandag ansøgningen fra rapperens juridiske rådgivere. Han ønskede at spille koncert i Kronobergsfængslet eller alternativt et andet fængsel i nærheden af den svenske hovedstad, Stockholm.

    I ansøgningen stod der desuden, at koncerten ville blive på godt ti sange, og rapperen ønskede at dokumentere koncerten, hvilket krævede et kamerahold på fire til fem personer.

    A$AP Rocky ville have spillet koncert i et af Stockholms fængsler enten 11. eller 12. december.

    I forvejen har han planlagt en koncert i den store arena Globen i Sverige 11. december.

    Efter en måneds varetægtsfængsling i netop Kronoberg blev A$AP Rocky løsladt i begyndelsen af august. Senere blev han kendt skyldig i vold begået mod en 19-årig mand i Stockholm tidligere på sommeren.

    Dog slap han for at skulle i fængsel igen, da han fik en betinget fængselsstraf.

    A$AP Rockys borgerlige navn er Rakim Mayers. Foruden ham blev to af hans venner dømt for vold ved byretten i Stockholm i august.

    Sagen vakte opsigt. Ikke mindst fordi USA’s præsident, Donald Trump, blandede sig og opfordrede Sveriges statsminister, Stefan Löfven, til at løslade A$AP Rocky, mens han endnu var varetægtsfængslet.

    /ritzau/