Napoli-træner sender spillere på træningslejr efter flop

    Napoli-træner Carlo Ancelotti griber i værktøjskassen for at få sit hold ud af den resultatmæssige krise, som holdet befinder sig i aktuelt i den italienske Serie A.

    Efter søndagens nederlag på 1-2 hjemme til Bologna beordrer Ancelotti spillerne på træningslejr forud for lørdagens udekamp mod Udinese.

    – Carlo Ancelotti har besluttet, at holdet skal være sammen som en del af en træningslejr mellem onsdag og lørdagens kamp mod Udinese, lyder det i en udtalelse fra Napoli ifølge nyhedsbureauet AFP.

    Det er bare en måned siden, at spillerne senest blev straffet med lignende tiltag for dårlige resultater.

    Således skabte det stor uro, da præsident Aurelio De Laurentiis i raseri efter 1-2-nederlaget ude mod AS Roma 2. november beordrede trup og trænerstab på “ritiro” – en tvungen træningslejr og hotelophold – i en uge.

    Metoden er almindelig kendt i italiensk fodbold, når resultaterne svigter. Træner Carlo Ancelotti luftede sin uenighed, men rettede ind.

    Da holdet få dage efter havde spillet 1-1 hjemme mod Salzburg i Champions League, begik spillerne imidlertid mytteri mod præsidenten. De nægtede at stige på bussen, som skulle fragte dem til hotellet igen. I stedet tog de hjem.

    Siden har Napoli bragt sig tæt på avancement i Champions League, men i Serie A kniber det stadig med at hente gode resultater.

    Napoli har ikke vundet i Serie A siden 19. oktober, og siden er det blot blevet til fire point i seks kampe.

    Syditalienerne ligger nummer syv, men der er otte point op til top-4, der er lig med Champions League-deltagelse i næste sæson. Førerholdet Inter har 17 point flere.

    /ritzau/