Spektakulære biler indkasserer millioner på auktion

    Et usædvanligt udvalg af biler – oprindeligt fragtet fra Californien til Danmark – har søndag været under hammeren i Kolding.

    Her var der ifølge JydskeVestkysten “sort af mennesker”, da 41 specielle biler skulle afsættes under en auktion ved forhandleren Falke Biler.

    En af de helt store tilløbsstykker var den sjældne Porsche 911 Gemballa GTR 750 fra 2003.

    Den sølvgrå sportsvogn er én af kun to tilbageværende eksemplarer i verden. Den blev solgt for 1,5 millioner kroner ved en handel, der dermed blev auktionens dyreste.

    I den anden ende af prisskalaen var en BMW 635 CSI i sort fra 1982, som blev solgt for 32.000 kroner, skriver JydskeVestkysten.

    Indehaver af Falke Biler i Kolding Kenneth Falke Theil var inden auktionen ejer af de 41 specialbiler. Han fik fingrene i dem, da han købte indholdet af to maskinhaller i Sønderjylland.

    Hallerne viste sig at rumme en helt særlig bilsamling.

    Bilerne kom til Danmark, da den amerikanske forretningsmand Carmi Cohen flyttede fra Californien til det sydlige Danmark for at være sammen med en dansk kvinde, han havde mødt.

    I den forbindelse tog han sin bilsamling med fra USA.

    Siden flyttede Carmi Cohen tilbage til USA, men efterlod flere af bilerne i hallerne i Sønderjylland.

    – Det er biler med personlighed og køretøjer, som mange mennesker har lagt mange timer i, sagde Kenneth Falke Theil under auktionen til JydskeVestkysten.

    Forud for søndagens auktion havde bilsælgeren fra Kolding fået flere henvendelser fra udlandet fra potentielle købere.

    En af de internationale købshenvendelser kom fra Mellemøsten. Vedkommende var interesseret i den Porsche, der blev dagens dyreste køb.

    Om det var den interesserede køber fra Mellemøsten, der endte med at få fingre i den eksklusive sportsvogn, fremgår dog ikke.

    Sortimentet bestod desuden blandt andet af amerikanske klassikere fra 1960’erne og 1970’erne af mærkerne Cadillac, Chevrolet og Ford.

    Herunder en Cadillac Armbruster Stageway Limousine årgang 1986, der ifølge fyens.dk angiveligt har tilhørt tidligere præsident Ronald Reagan.

    Historien lyder, at Reagan gav bilen til sin privatchauffør, som dog senere solgte limousinen videre.

    Det var Campen Auktioner, der afviklede søndagens auktion.

    /ritzau/