Politi anholder fodboldagent i efterforskning af svindel

  Politi har ransaget ejendomme i Belgien, Monaco og London som led i en international efterforskning af økonomisk svindel og hvidvask i forbindelse med fodboldhandler.

  Det oplyser den belgiske anklagemyndighed onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Anklagemyndigheden har ikke offentliggjort, hvilke spillerhandler der konkret efterforskes, men ifølge AFP er den serbiske angriber Aleksandar Mitrovic' skifte fra Anderlecht til Newcastle i 2015 en del af undersøgelsen.

  Dengang skiftede han for 18,5 millioner euro svarende til 138 millioner kroner.

  Ransagningerne har ifølge AP fundet sted tirsdag og onsdag, og to personer er anholdt. Den ene af dem er fodboldagent - han blev anholdt i Monaco.

  Belgisk politi er blevet hjulpet af politiet i Monaco og Storbritannien til opgaven.

  Sagen har angiveligt ingen relation til en stor korruptionsskandaler, der rullede i 2018, hvor politiet foretog 57 ransagninger i Belgien og andre europæiske lande. Dengang efterforskede politiet økonomisk svindel og matchfixing.

  Til gengæld er den relateret til en række ransagninger i april, hvor politiet i Belgien undersøgte storklubben Anderlecht og Det Belgiske Fodboldforbund.

  Da Mitrovic skiftede til engelsk fodbold for fire år siden, var det med hjælp fra agenterne Pini Zahavi og Fali Ramadani. Det skrev den belgiske avis La Dernière Heure i april, da de førte ransagninger i sagen fandt sted.

  Den nu 24-årige Mitrovic blev i Newcastle frem til 2018. I dag spiller han for Championship-klubben Fulham.

  /ritzau/