Nordjysk mor blev dræbt med næsten 20 knivstik


    Sidste vinter blev en nordjysk mor til tre dræbt i sin seng med næsten 20 knivstik. Mandag sidder hendes ene datter på nu 16 år og en 29-årig mand tiltalt for drabet ved Retten i Hjørring.

    – De var begge til stede på adressen. Det kan ikke være andre end de to. Hvem er gerningsmanden? Er det manden, pigen eller har de gjort det sammen, spurgte anklager Karina Skou i sin forelæggelse af sagen.

    Anklagemyndigheden vil bevise, at de har gjort det sammen på foranledning af pigen, sagde hun i retten.

    Før Karina Skous sidste bemærkning faldt, havde hun fremlagt adskillige beviser, som ifølge anklagemyndigheden tyder på, at de to tiltalte er skyldige i at føre køkkenkniven onsdag 8. oktober sidste år i morens hjem i den nordjyske by Kvissel.

    Størstedelen af de næsten 20 knivstik var placeret på afdødes overkrop. Der var blandt andet stukket igennem den ene lunge, som var fuld af blod, da redderne ankom til stedet. Køkkenknivens blad var let bøjet og blev fundet uden for huset.

    Under politiets undersøgelse af gerningsstedet fandt man en skjorte, der tilhørte den dengang 28-årige irakiske mand. På skjortens manchetknap fandt man blod fra moren.

    Hans fingeraftryk blev også fundet på trappegelænderet fra stueetagen til første sal, hvor moren blev fundet dræbt. Ligeledes fandt politiet blod under pigens sok.

    Anklageren afspillede et opkald til 112 foretaget af datteren. På båndet kan man høre datteren forsøge at give moren hjertemassage, mens hun fortæller, at hun er ved at gå i chok.

    Ét minut før opkaldet til alarmcentralen havde den dengang 15-årige pige ringet efter en taxi til den medtiltalte.

    Pigen blev anholdt på dagen, og manden dagen efter. Han har to gange erkendt, at de har stukket pigens mor ihjel, men efter at han fik en ny forsvarsadvokat, nægtede han sig skyldig. Han står til udvisning, hvis han findes skyldig.

    Pigen har under hele sagen nægtet sig skyldig. Der ventes dom i sagen 10. september.

    /ritzau/