FCM sammenligner FCK-rivalisering med McEnroe og Borg

    Rivaliseringen i toppen af den danske Superliga mellem FC Midtjylland og FC København kan sammenlignes med duellen mellem tenniskoryfæerne John McEnroe og Björn Borg i slutningen af 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne.

    Det siger FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, i et interview med Politiken.

    – Vi gør tingene meget forskelligt, men jeg synes kun, det er godt, at FC København er så stærke, som de er.

    – Det er altid godt at have en dygtig konkurrent til at presse og inspirere dig. John McEnroe blev vel også bedre af at konkurrere mod Björn Borg, ligesom IBM satte overliggeren højt for Microsoft, siger Ankersen til avisen.

    FC København og FC Midtjylland har sæsonen igennem kørt et parløb i toppen af den danske Superliga.

    Det har de to mandskaber også tidligere gjort, og bølgerne går ofte højt, når klubberne forholder sig til hinanden.

    – FC København har fået FC Midtjylland på hjernen, og de er bange for os. Det skal man ikke være Einstein for at gennemskue.

    – De bruger halvdelen af deres pressemøder i Europa League på at tale om os, og når vi spiller i Parken, flytter de banderne så tæt banen, så vi ikke kan kaste lange indkast. Og på en måde forstår man det vel godt, siger Rasmus Ankersen.

    FC København besejrede søndag aften OB med hele 6-1 og er seks point foran FC Midtjylland. Dog har FCK spillet en kamp mere.

    Midtjyderne kan hente lidt af det tabte ind, når de mandag aften er på besøg hos Vendsyssel.

    Efter den kamp resterer der fem runder af Superligaens grundspil, hvorefter de seks bedste hold spiller slutspil om medaljer.

    /ritzau/