Tophold river ishockeyligaen midt over

Forskellen på topholdene og resten bliver større og større i landets bedste ishockeyrække.

Tirsdag vandt Metal Ligaens fire bedste mandskaber – Rungsted Seier Capital, Sønderjyske, Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks – deres kampe og øgede dermed forspringet fra fjerde- til femtepladsen til 14 point.

Førerholdet Rungsted vandt med 3-2 ude over økonomisk truede Hvidovre Fighters.

Hvidovre voldte topholdet en del problemer og bragte sig i første periode i front med 1-0. I tredje periode fik værterne også udlignet til 2-2, inden canadiske Tyler Fiddler scorede sejrsmålet for Rungsted.

De regerende mestre fra Aalborg Pirates vandt på udebane med 3-1 i Odense, mens Sønderjyske på egen is slog Rødovre Mighty Bulls med 4-2.

Størst problemer havde Frederikshavn i udekampen mod Herning Blue Fox. Nordjyderne hev sejren hjem i en afgørelse på straffeslag, efter at den ordinære kamp var endt 1-1.

Rungsted topper Metal Ligaen med 44 point foran Sønderjyske med 37 og Aalborg og Frederikshavn med hver 36 point. På femtepladsen har Herlev Eagles og Herning hver 22 point.

Herlev vandt tirsdag med 5-2 på egen is over Esbjerg Energy.