FAKTA: Se hovedpunkter i integrationsudspil


    Regeringen fremlægger onsdag sit integrationsudspil “Alle skal bidrage – flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse”.

    Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

    Det fremlægges i Statsministeriet af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) og social- og integrationsminister Manu Sareen (R).

    Regeringen vil belønne kommuner for at skaffe 30.000 flygtninge og indvandrere i job. Flygtninge får ifølge Politiken “ret og pligt til at deltage i nyttejob, løntilskud eller virksomhedspraktik”.

    * Unge udlændinge under 30 år pålægges at tage en uddannelse ligesom andre danske unge på kontanthjælp.

    * Regeringen giver 44 millioner kroner ekstra til kommunale jobcentre. Den kommunale refusion ændres, så kommuner får en bonus, hvis de en udlænding kommer i nyttejob, løntilskud eller praktik i en virksomhed.

    * 10 år efter at flygtninge får asyl i Danmark, er kun godt hver fjerde i job. Det viser en undersøgelse fra DA’s nyhedsbrev, Agenda. DA har analyseret, hvor mange af de flygtninge, som 2000-2003 fik asyl, der havde job i perioden 2010-2013.

    * Mange flygtninge, der ikke har job efter 10 år, får svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, mener professor Torben Tranæs, Rockwool Fondens Forskningsenhed.

    Kilder: Politiken. DA’s nyhedsbrev Agenda,

    /ritzau/