Japan: Vi giver ikke efter for IS-terror


    Islamisk Stat har tidligere udsendt lignende trusselsvideoer med amerikanske og britiske gidsler. Flere gange er det endt med, at gidslerne er blevet halshugget.


    Den japanske regering siger tirsdag, at den ikke vil give efter for terror, efter at en video er dukket op på internettet, hvor Islamisk Stat truer med at dræbe to japanske gidsler, hvis ikke Japan udbetaler en løsesum på 1,28 milliarder danske kroner.

    Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

    – Vores lands holdning er at bidrage til bekæmpelsen af terrorisme uden at give efter, og den er uændret, siger regeringens cheftalsmand, Yoshihide Suga på et pressemøde i den japanske hovedstad, Tokyo.

    LÆS OGSÅ: IS truer med at dræbe to japanske gidsler
    – Videoen indeholder trusler om at dræbe to personer, der synes at være japanske statsborgere. Vi er ved at undersøge, om den er troværdig, siger han.

    Den japanske premierminister, Shinzo Abe, er lige nu på rundrejse i Mellemøsten, men dele af den vil nu blive aflyst, lyder det. Et møde med palæstinensernes leder, Mahmoud Abbas, finder dog sted efter planen.

    Det ventes, at Shinzo Abe vil holde pressemøde om sagen senere tirsdag.

    – At tage folk som gidsler er utilgiveligt, og jeg føler en stærk vrede. Japans regering vil målrettet gøre sit bedste for at sikre japanernes frigivelse så hurtigt som muligt, siger Yoshihide Suga.

    Japan bidrager ikke militært til den amerikansk-ledede koalition, der bomber Islamisk Stat i Syrien og Irak. Landet har dog ydet et humanitært bidrag til den internationale mission, der tæller over 60 lande.

    Islamisk Stat har tidligere udsendt lignende trusselsvideoer med amerikanske og britiske gidsler. Flere gange er det endt med, at gidslerne er blevet halshugget.

    Siden august sidste år har Islamisk Stat dræbt tre amerikanere og to briter. I forbindelse med de modbydelige drab har jihadisterne lagt videoer ud på internettet af deres brutale handlinger.

    Ifølge flere amerikanske medier lyder manden på den seneste video som ham, der har optrådt i lignende videoer, hvor vestlige gidsler er blevet dræbt på brutal vis.

    /ritzau/AFP