Mand havde sex med sin søns 15-årige kammerat

  En 49-årig mand fra Vejby i Nordsjælland er torsdag blevet dømt for at have misbrugt sin alder og erfaring til at forføre en 15-årig dreng.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

  Drengen var venner med den dømtes søn, og ifølge specialanklager Margit Wegge fra Nordsjællands Politi havde de to involverede et nært forhold til hinanden.

  - Der var et meget nært far-søn-agtigt forhold mellem de to, siger specialanklageren til Ritzau.

  Det var i forbindelse med en fælles udflugt til Kolding 6. juni, hvor drengen og manden skulle købe ind til sønnens konfirmation, at manden ifølge anklageskriftet misbrugte sin alder og erfaring til at forføre sønnens kammerat.

  Det endte med, at manden udøvede oralsex på drengen.

  - Drengen var med, fordi de skulle hygge sig. De indlogerede sig på et hotel og skulle have boet der et par dage, men efter at det her sker på den første aften, tager de hjem, siger Margit Wegge.

  Manden har erkendt hændelsen og blev ved torsdagens retsmøde ved Retten i Helsingør idømt 40 dages betinget fængsel.

  Hertil kommer 40 timers samfundstjeneste og en erstatning på 5000 kroner.

  - Det svarer meget godt overens med retspraksis. Praksis ligger godt nok på ubetinget fængsel, men på grund af de gode personlige forhold og personlige konsekvenser for manden fandt man det i orden at gøre fængselsstraffen betinget, siger Margit Wegge.

  Manden modtog dommen, men sagen slutter imidlertid ikke her.

  Efter hjemkomsten fra Kolding skal den 15-årige sammen med en kammerat have fået den idé, at de kunne afpresse den 49-årige for at tie stille.

  Ifølge politiet er de to drenge sigtet for at afpresse manden for 50.000 kroner.

  Det er endnu ikke afgjort, hvornår den sag kommer for retten.

  /ritzau/