Egedalsvænge får sit juletræ uden besvær i år

  Inden første søndag i advent vil juletræet stråle ud over Egedalsvænge i Kokkedal.

  Like localeyes.dk på Facebook

  Bebyggelsen blev landskendt sidste år, fordi et muslimsk flertal i bestyrelsen ikke ville fortsætte den danske juletradition.

  LÆS OGSÅ: Måske, måske ikke juletræ
  Men i år har afdelingsbestyrelsen uden den store debat bestilt årets juletræ, og det bliver sat op inden 1. december, skriver Kristeligt Dagblad.

  Sevket Uslu fra afdelingsbestyrelsen forsikrer, at der i år ikke bliver de samme problemer som sidste år.

  - Vi har slet ikke drøftet sagen, men bare sagt, at juletræet kommer op, siger Sevket Uslu til Kristeligt Dagblad.

  Sidste år kom det traditionelle juletræ først op på toppen af "kineserhuset", som havepavillonen kaldes af de lokale borgere, efter en heftig debat i bestyrelsen.

  Det bekræfter Steffen Mo­rild, som er formand for Boligforeningen 3B, som Egedalsvænge er en afdeling under. Han er endda blevet inviteret til den formelle juletræstænding om kort tid.

  - I år har der ikke været den store debat, fordi man i bestyrelsen selvfølgelig er klar over, at juletræet er en tradition, som beboerne gerne vil have.

  - Men det har også vist, at der lokalt godt kan være den rummelighed, der skal til. Efter nogle møder sidste år har vi nu en konstruktiv dialog med afdelingsbestyrelsen og et fremadrettet samarbejde, siger Steffen Morild til Kristeligt Dagblad.

  Mens der i år lyder anderledes forsonlige juletoner, har en anden debat med udspring i afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge fyldt medierne.

  Tilsyneladende vil et flertal i bestyrelsen, som er tilknyttet Hizb ut-Tahrir, forsøge at lukke en billardklub og en hyggeklub med navnet Det Gamle Vaskeri, fordi der bliver røget og drukket øl, skriver avisen.

  /ritzau/