28 års fængsel: Tre mænd skyldige i våbenbesiddelse


Arkivfoto

Retten i Glostrup har tirsdag idømt tre mænd i alt 28 års fængsel for besiddelse af våben. Flere af mændene har relation til rockerklubben Satudarah.

Dommen tirsdag er kommet efter et enigt nævningeting i sidste uge den 25. september 2018 fandt de tre mænd skyldige i overtrædelse af straffelovens § 192 a om besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder.

Sagen drejede sig om to våbenlagre, et i Fensmark ved Næstved og et i Ballerup. Der blev fundet i alt 12 skydevåben og over 3.000 patroner og patrondele.

Relation til Satudarah
Nævningetinget fandt det endvidere bevist, at to af mændene havde besiddet og foranlediget opbevaring af våbnene i kraft af deres relation til Satudarah og som led i den konflikt der verserede mellem Satudarah og Bandidos i efteråret 2017. Dermed har straffelovens §81a kunnet tages i anvendelse, hvilket har haft betydning for straflængden. De to mænd havde relation til rockergruppen dengang og en af dem er i dag fuldgyldigt medlem.

Opbevaret på loft i boldklub
Den tredje mand, som ikke er relateret til Satudarah, men som er i familie med det nu fuldgyldige medlem, blev fundet skyldig i at have opbevaret våbnene på loftet i hans hus og senere på loftet i boldklubben, som han var formand for.

Her til aften blev straffen udmålt, manden der havde haft våbnene opbevaret fik fire års fængsel. Det fuldgyldige medlem fik udmålt en tillægsstraf på 12 års fængsel, mens den sidste fik 12 års fængsel.

Det fuldgyldige medlem af Satudarah blev samtidig idømt opholdsforbud i 10 år efter endt afsoning, hvilket betyder at han i den periode ikke må tage ophold i Satudarahs klublokaler

- Det er med stor tilfredshed, at retten langt hen af vejen har fuldt anklagemyndigheden i forhold til skyld, men særligt sanktion, og udmålt særdeles strenge straffe i den her sag. Uskyldige mennesker bliver igen i denne tid ramt af vildfarne kugler - netop kugler som dem de tiltalte opbevarede i denne sag, siger anklager Jannik Rasmussen.

De to mænd der blev idømt 12 års fængsel valgte at anke. Manden der fik fire års fængsel modtog dommen.